lunes, 11 de abril de 2011

Para Conchi



Farà unes quantes setmanes, un divendres, vam anar Vicent i jo a la casa de cultura de Dénia perquè feien un documental sobre la repoblació mallorquina de la Marina Alta i Tàrbena, et poses un trosset que he trobat al Youtube. No sé perquè però em vaig figurar que el nostre amic Monjo hi seria també. Efectivament, el vaig vore, vaig estar xarrant amb ell amb molt de gust, recordant vells temps... Ell no para de publicar estudis etnològics, es mereix estar de docent a la Universitat, però ja sabem que això és per a compares i comares i amiguets dels ja docents.

3 comentarios:

maria esther dijo...

A mi magradaria saber daon van venir els repobladors del nostre poble?

Conchi dijo...

M'ha fet alegri vore Monjo en el vídeo. L'any passat vam coincidir en una reunió de professors, però no vam tindre oportunitata de xarrar molt. Ell treballava al centre d'adults Giner de los Ríos, no sé si encara hi és.
Em ric cada volta que recorde aquell estiu a Benidorm...

Mari Pau dijo...

En Agost, el net de Jaume I, Jaume II va començar a repoblarlo en 1300 de catalans pero en alguns pobles van quedar moriscos (Tàrbena, Montfort, Asp, Elda...), al ser éstos expulsats en 1609, van repoblar de mallorquins en Tàrbena i de murcians en Montfort, Asp i Elda.